Известие

Collapse
No announcement yet.

вариатор сглобяване

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• вариатор сглобяване

здравейте колеги имам един въпрос - та вариатора ми е разглобен може ли някои да ми каже дали има значение как ще го сглобя после смисъл има ли точно полежение в което да се вкарват шлиците и ако може малко инфо за зацепването на вала на смукателните клапани защото няма белези? благоря предварително
    147 1.8 twin spark

Малко е дьлго За обяснение и доса тривиално вече да се пише едно и сьщо.Има доста писано.Пробвай с тьрсачката,макар и малко трудно.
    И не на последно място,колега,не се Захващай с ремонти по колата с които не си наясно,че голяма беля можеш да си навлечеш на главата.
    Зацепването става с петички които се слагат на раЗпр.валове.
    За вариатора няма Значение как го Зацепваш в самото му сглобяване,стига да му сложиш всичко по местата.

Успех с сглобяването колега.
    Алфа 145 2000г.1.6тс 120кс с чипче
    Кавазаки 1000к 130кс малко повече върви от алфичката

Comment

благодарности колега аз в момента прехвърлям двг от 1.4 слагам 1.6 но щях да е продавам на части и затова разглобих вариатора мерси все пак
      147 1.8 twin spark

Comment

Първоначално публикувано от zatopol Покажи съобщение
        благодарности колега аз в момента прехвърлям двг от 1.4 слагам 1.6 но щях да е продавам на части и затова разглобих вариатора мерси все пак
        въпросния вариатор подлежи ли на ремонт (когато трака много) , не става въпрос за ремонтния комплект, а дали може да се ремонтира трайно? Кое точно се износва за да дава "дизел" озвучението ?

Comment

Колега аз немога да отговоря на въпроса ти,въпреки,че и мен много ме вълнува отговора.
          Мислел съм си,че щом като се смени ремонтния к-т(пружината) варятора спира да трака макар и само за известно време,значи,ако се сложи по силна пружина или такава направена от материал който по-трудно омеква би трябвало да изкара по-дълго време преди да се появи отново тракането. Някой има ли виждане по-въпроса?
          Също така дали има разлика във качеството на ремонтните комплекти от различните производители?
          156 2.0TS 155к.с.+ремап

Comment

колега аз го сглобих малко претраква обаче няма разлика в вървенето между тракащ и тих вариатор
            147 1.8 twin spark

Comment

Първоначално публикувано от zatopol Покажи съобщение
              колега аз го сглобих малко претраква обаче няма разлика в вървенето между тракащ и тих вариатор
              До колкото разбрах,няма и не указва влияние на вървенето,само дето предава "дизел ефекта".
              Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
              Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
              Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

Колеги всичко освен чисто новия вариатор е пълен майтап, колкото и да ни се иска да повярваме на друго
                Плащаш и слагаш - това е.
                sigpic
                156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Working...
                X